Selecteer een pagina

Ongeveer 3,5 jaar geleden ben ik gestopt met roken. In die tijd begon ik ook volledig zelfstandig te werken en ik kreeg een nieuwe vriendin! Dat wil zeggen, niet meer elke dag op de fiets naar het werk maar altijd thuis werken. En dat in combinatie met de gezelligheid van een wijntje en een nootje ’s avonds. Alles bij elkaar ben ik in die twee jaar bijna 10 kilo aangekomen. Het werd een beetje te gortig dus. Maar hoe veel ik ook sportte of minder ging eten, het lukte niet om af te vallen. Er was iets anders aan de hand. Fittergy Sportvasten coach Tim, vertelde mij dat mijn lichaam waarschijnlijk in de suikerverbranding stond in plaats van vetverbranding. Je verbrandt dan eerst alle suikers. Waarna je minder energie hebt en weer gaat eten. En zo gaat het maar door…

”Mijn broeken en shirts zitten beter nu”

Nu vond ik dat het tijd werd voor verandering. Ik kwam ik contact met Sportvastencoach Tim. Met Sportvasten zet je in 10 dagen suikerverbranding om in vetverbranding. Het is december 2016. Daar gaan we dan. Tien dagen elke dag een half uur sporten een strak voedingsschema en supplementen. Minder eten. Geen brood bijvoorbeeld en wat fruit als ontbijt. Na drie afbouwdagen viel ik 1,2 kilo af. Kijk, da’s een goed begin. Het viel me niet echt zwaar, tenminste het nauwelijks eten. Komt vast door de pillen, maar een echt hongergevoel had ik niet. Ik was wel wat misselijk, maar ja. Niets vergeleken bij een zwangere vrouw. Mijn vriendin was toen 30 weken zwanger.

De drie vastendagen

Daarna begon het echt. De drie vastendagen. Als ontbijt een glaasje versgeperste sinaasappelsap van 100 ml, met de lunch een glaasje sinaasappelsap van 100 ml en als diner een glaasje sinaasappelsap van 100 ml. En elke dag een half uur volle bak sporten. Mijn werkdagen zitten vol van ‘s ochtends negen tot ‘s avonds elf. Dus een iets rustiger tempo was er niet bij. Maar het was voor een goed doel. Op naar nog meer vetverbranding!

De opbouwdagen

Na de vastendagen zijn er nog vier opbouwdagen waarin je weer mag eten. Na een paar dagen niks besefte ik hoe lekker 10 olijven eigenlijk zijn of gewoon een tomaatje in de hand. Trouwens wel echt lekker, zo’n versgeperst glaasje sinaasappelsap. Ik kreeg plotseling meer energie en viel ook kilo’s af.

Het eindresultaat

Na een week 5 kilo eraf. Het scheelt echt, ook mijn broeken en shirts zitten beter nu. De momentjes op een dag waar mijn ogen zowat dichtvielen zijn er ook niet meer. En bij een film val ik niet meer meteen in slaap. Maar ik begin ook meer na te denken over voeding. Over hoeveel suiker overal in zit, hoe we misleid worden in de supermarkt. Maar ook over gezonde voeding, gevarieerde voeding en over de hoeveelheid voeding. Je kunt dus echt een paar dagen zonder eten. Maar je merkt wel dat het leven toch best is ingericht op eten en drinken. Een feestje, een borrelavondje, iets lekkers bij de koffie en ook op straat is er veel te krijgen. Niet meer een haffeltje sneetjes brood uit de broodzak, maar eens een salade. Geen blikken, zakken en pakken meer maar zelf verse soep maken. Ik voel me echt beter nu en kan het iedereen aanraden. Dus niet teveel eten, gevarieerd eten, letten op wat er allemaal naar binnen gaat en een paar keer per week sporten. Een voedingsschema is voor mij persoonlijk niet meer nodig, maar het voedingsschema heeft me wel in de juiste richting gebracht.

Wil jij net als Jurgen ook 5 kilo afvallen? Klik dan hier!